Duurzame zeep met liefde gemaakt in hartje Antwerpen

februari 14, 2021
Het artisanale en duurzame zeepmerk Savonke wordt in hartje Antwerpen gemaakt en verpakt in een doosje op basis van landbouwoverschotten.

Savonke: artisanale en lokale zeep

Het artisanale en duurzame zeepmerk Savonke wordt in hartje Antwerpen gemaakt. Hun gamma bestaat uit shampoo en conditioner bars met leuke namen zoals Holy Guacamole of Let’s Go Coconuts want wie zei ooit dat duurzaamheid saai moet zijn? Deze bars helpen jou duurzamer te leven want ze hebben namelijk geen plastic verpakking. De kartonnen doosjes waar je ze in koopt zijn gemaakt van landbouw afval en volledig biologisch afbreekbaar. Je kan kiezen of je ze op de composthoop gooit of met het oud papier meegeeft. Zo wordt het voor elke situatie gemakkelijk om meer zero waste te leven.

Savonke Producten

Ecologische shampoo voor jouw viervoeter

Savonke maakt niet alleen shampoo en conditioner bars maar sinds kort ook honden shampoo! Zo kan jouw trouwe viervoeter ook genieten van een duurzame wasbeurt. De hondenshampoo’s vertrekken van een gelijkaardige basis als de gewone versie maar zijn getest en goedgekeurd door pluizige vriendjes. Met een verlaagde hoeveelheid essentiële olie kan je ook gerust zijn dat ze veilig zijn voor honden. En de leuke huisstijl wordt doorgetrokken met de naam ‘ I will always WOOF you’.

I will always WOOF you dog shampoo Savonke

Lokaal, artisanaal en zo duurzaam mogelijk zonder onbetaalbaar te worden

Savonke is een artisanaal merk, wat wil dit dan zeggen? Elke shampoo of conditioner wordt met de hand gemaakt in een kleine keuken. De ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en alles word met liefde gemaakt. Deze manier van werken zorgt er voor dat je niet met een te grote stock zit en snel een batch nieuwe shampoos kan bijmaken. Er zijn geen gigantische fabrieken of transportmethodes aan verbonden, simpelweg een dagje shampoo maken en doosjes vouwen.

Geen plastic verpakking, artisanaal, grotendeels biologisch én met liefde gemaakt in Antwerpen.

De missie van Savonke is ecologische shampoo en conditioner aanbieden die écht werkt én mensen kan overtuigen een duurzame levensstijl aan te nemen. Want als je van een zero waste product niet tevreden bent is de kans meteen klein dat je het nog eens probeert! De producten van Savonke zijn betaalbaar en fijn om te gebruiken, dat is een simpele maar duidelijke missie.

Maya Van Treeck van De Groene Stadshut

Zijn de producten van Savonke dan ook biologisch? Niet 100% en dat verbergen ze ook niet. Savonke kiest er voor om niet elk product biologisch aan te kopen zodat de prijzen van hun producten betaalbaar blijven.

Bepaalde essentiële oliën worden ineens heel prijzig wanneer je ze 100% biologisch aankoopt. Omdat we een kleine onderneming zijn kan je niet genieten van schaalvoordeel en drijft dit de prijzen erg in de hoogte. Door de duurste ingrediënten bewust niet van de allerhoogste kwaliteit aan te kopen blijft het product betaalbaar en zullen meer mensen kunnen proeven van een duurzame levensstijl! Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we voor goedkope of slechte ingrediënten kiezen! We zoeken continu naar betere ingrediënten en blijven stappen zetten richting een beter product.

Maya Van Treeck – Co-eigenaar Savonke
Savonke: handmade with love in Antwerp.

Met liefde gemaakt in De Groene Stadshut

In 2020 kochten Maya en Pablo een recept over en startte hun reis met Savonke. Maar hun duurzame reis begon al veel eerder. Savonke wordt gemaakt in De Groene Stadshut, een hotspot voor DIY en duurzaam shoppen in Antwerpen. Of je nu een brooddoos, een duurzaam boek of zero waste schoonheidsspulletjes wil kopen, je kan hier terecht om je eerste (of zoveelste) duurzame stapjes te zetten. Achteraan in het winkelpand kan je ook een workshop ruimte vinden waar je naar hartelust DIY workshops kan volgen zoals eigen kuisproducten maken of leren fermenteren.

De Groene Stadshut in Antwerpen

Maya en Pablo hebben werkelijk een passie voor lokaal en duurzaam en dat merk je in alles dat ze doen. Je kan niet enkel workshops volgen of komen shoppen maar ook gewoon eens langsgaan voor advies om jouw groene levensstijl in gang te zetten.

De Groene Stadshut in Antwerpen

Nog maar net gestart en al een nominatie binnengehaald

Wie een beetje bezig is met duurzaamheid en een Instagram account heeft, heeft wellicht de voorbije weken De Sustainable Family Awards zien passeren. Volgers van Sustainable Family konden hun favoriete duurzame merken nomineren. En ja hoor, Savonke greep meteen een finale plaats! Nog maar net van start gegaan met hun marketing en uitgebreider concept en nu al een publieksfavoriet. Zo wordt het meteen duidelijk dat je geen giga merk hoeft te zijn om je impact op de gemeenschap te hebben. Wie Savonke getest heeft, is overtuigd, zo is de algemene consensus en daar kan een klein merk écht trots op zijn.

De nieuwe vitrine van de Groene Stadshut toont hun finale sticker!

Savonke en dus ook De Groene Stadshut tonen aan dat je geen gigantische budgetten of productieprocessen nodig hebt om je stempel op de groene industrie te zetten. Door lokaal te werken en de mensen rondom je onderneming te inspireren kan je snel al een duurzame golf creëeren.

Meer ontdekken over Savonke of De Groene Stadshut?

De Groene Stadshut Facebook Pagina
De Groene Stadshut op Instagram
De Groene Stadshut Website

Savonke Facebook Pagina
Savonke op Instagram
Savonke Website

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sociale Media

Meest populaire artikels

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De laatste artikels en nieuwtjes van Conscious & Co in je mailbox!

Inspiratie

Gerelateerde artikels